Excursie | Stad Keulen

Cultura Ede

Details
Zaterdag 25 januari 2020 tussen 09:00 en 17:00
Afgelopen
Molenstraat 45, Ede

Cultura organiseert excursies per luxe touringcar naar actuele en interessante tentoonstellingen. Onder leiding van Cultura docente en kunsthistorica Helmi Hillebrand krijgt u inzicht in en uitleg over de diepere achtergronden van meesters en hun werken. Geen parkeerproblemen in de steden, het kaartje is gereserveerd en de deskundige begeleiding maken het voor veel mensen aantrekkelijk om hieraan deel te nemen.

Zaterdag 25 januari 2020: Stad Keulen

Keulen werd door de Romeinen gesticht en is een van de oudste steden van Duitsland. De Franken waren hier heer en meester vanaf eind 5e eeuw en Karel de Grote verhief de stad tot aartsbisdom. Huidig Keulen staat bekend om de beurzen en is een belangrijk kunst- en cultuurcentrum met historische gebouwen, inspirerende musea en kunstgaleries. ’s Morgens brengen we een bezoek (met rondleiding) aan het Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud, dat zich in het centrum van Keulen bevindt. Het hart van de collectie wordt gevormd door schilderijen uit de periode 1250- 1550, daarnaast is er werk te zien van o.a. Rubens, Rembrandt en kunstwerken uit het symbolisme, realisme en impressionisme.

’s Middags kunt u op eigen gelegenheid het prachtige centrum van de stad bezoeken met o.a. de gotische Kölner Dom, twaalf romaanse kerken die werden gebouwd op de graven van martelaren en vroege Keulse bisschoppen, het Kolumba Museum met een collectie religieuze kunst of bijvoorbeeld het Museum Ludwig met een van de mooiste verzamelingen moderne kunst in Europa!

Verzamelen om 08.30 uur. Aanmelden of meer informatie zie Cultura website: https://www.cultura-ede.nl/cursussen/overig-aanbod/excursies/stad-keulen--za-25-jan.aspxOver de organisator
Cultura Ede
In de hoofdvestiging en in de filialen elders in Ede worden honderden cursussen aangeboden voor beeldende kunst, musical, dans en theater...... Lees meer