CentrEde.nl

Inloggen of inschrijven

En de winnaar is…Dit jaar zijn op Ede Doet meerdere duurzame initiatieven aangemeld die meededen aan de winactie voor het meest duurzame initiatief. De prijs van deze winactie is € 1000,00 aan waardecheques voor een nieuw op te starten initiatief.

Wij feliciteren Groene daken op de ENKA hartelijk met het meest duurzame initiatief! Het initiatief heeft de wijk 900 vierkante meter extra groen opgeleverd.

Wat is begonnen als een idee van een paar bewoners, is uitgegroeid tot een steeds groter wordend project in de wijk ENKA: het aanleggen van groene daken op platte schuurtjes en uitbouwen. Het is door voorlichting en promotie gelukt een grote groep buurtbewoners aan te sporen om mee te doen; 90 huishoudens hebben het initiatief omarmd! Dit heeft ervoor gezorgd dat het initiatief eenvoudiger en goedkoper kon worden uitgevoerd. Bewoners zijn bereid geweest een eigen bijdrage aan het project te leveren en er is actief gezocht naar sponsors.

Het aanleggen van groene daken heeft een positief effect op de natuur en de leefomgeving. Het zorgt onder andere voor een langere levensduur van dakbedekking, verbeterde isolatie, luchtzuivering en het werkt als goede waterbuffer.  

Op 13 december heeft de prijsuitreiking op locatie plaatsgevonden.

We hopen dat dit initiatief ook andere inwoners van de gemeente zal motiveren en inspireren!

Wilt u ook een duurzaam initiatief starten? 👉 www.ededoet.nl.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.