Centrede.nl

Inloggen of inschrijven

Lezing 'Wat doet eten met ons?' bij Cultura Erfgoed



In Cultura Erfgoed (tweede verdieping in Cultura) is er op woensdag 24 april om 20.00 uur een lezing met interactieve elementen door Hilco van Stuyvenberg.

Hoeveel tijd en energie werd er “vroeger” in het kweken/verzamelen en voorbereiden van voeding gestopt? Men was echt eigenaar van het product wat letterlijk en figuurlijk door de eigen handen was gegaan. Men at wat er was en ging er duurzaam mee om. De maaltijd was een moment van rust, gesprek, genieten en voeden. Nu is voeding iets wat “fast” moet gaan. Op veel verpakkingen staat zelfs de bereidingstijd. We kunnen alle producten kopen want ze zijn het hele jaar door beschikbaar. Maar wat zijn we, naast alle mogelijkheden, technologische vooruitgang en kennis die er nu is, kwijtgeraakt? Mag het ons letterlijk en figuurlijk nog iets kosten?

Van harte welkom op woensdag 24 april in Cultura Erfgoed (inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur). 

Hilco van Stuyvenberg is opleidingsdocent bij CHE / en didactisch medewerker bij het WetenschapsKnooppunt Wageniningen University WKWU