Centrede.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Kazerne vol cultuur aan de rand van de Veluwe Welkom bij Akoesticum, het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Met 15 trainingsruimtes, 151 bedden en eigen catering, dé ideale trainingslocatie voor repetities, try-outs, 24-uur sessies, meerdaagse bijeenkomsten en events. Je vindt ons aan de rand van de Veluwe in de voormalige Frisokazerne naast station Ede-Wageningen.
  Denk mee over onze wijk Samen met de Bewonersvereniging Ede Centrum (BEC) Doel van de BEC is om de belangen te behartigen van alle bewoners in het centrum van Ede, op het gebied van hun woon- en leefomgeving. Burgerparticipatie is hierbij een begrip. Wij willen als bewonersvereniging in een vroegtijdig stadium mee kunnen praten over beslissingen van de gemeenteraad, die van invloed kunnen zijn op de woon- en leefomgeving van de centrumbewoners. Daarnaast wordt ook onze bijdrage gevraagd om actief mee te denken aan het verbeteren van o.a. de leefbaarheid en veiligheid, (her)inrichting centrum, verkeer & vervoer, organiseren van activiteiten, communicatie, etc.. Er is namelijk veel veranderd in het centrum. Het aantal bewoners van het centrum is in de laatste tien jaar verdubbeld, namelijk van 1200 naar 3257. Het is een combinatie van winkelgebied, uitgaansgebied met horeca en vele evenementen en activiteiten. Dit vraagt om goede afstemming, informatievoorziening en een klankbordgroep. Dat laatste, klankbordgroep, willen wij voor u zijn! Meld u dus aan als lid van de BEC. Een bewonersvereniging opgericht in het najaar van 2012. Lid worden (gratis): Op de website: https://bec-ede.nl/organisatie/aanmelding-bec/ Via e-mail:
  Het biercafé van Ede! Al meer dan 30 jaar de plek om te ontmoeten en af te spreken. Geniet van een brede selectie aan whiskey, wijn en natuurlijk meer dan 100 bieren van tap en fles. Inrichting en muziek nodigen uit om gezellig te gaan zitten en bij te praten of een spelletje uit onze kast te pakken. Op zaterdagmiddag bent u van harte welkom voor een kop huisgemaakte soep. Met elke week nieuwe en terugkomende evenementen is er altijd een reden om even binnen te lopen. Proeverijen van bier of whiskey, quiz night, tap take overs, livemuziek, filosofisch cafe en comedy night zijn wat voorbeelden die beneden of in onze bovenzaal, die tevens te huur is voor feestjes, georganiseerd worden.
  Wilt u gezellig een avondje bezig zijn in een leuke huiselijke sfeer dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of u nu wilt bowlen of er ook gezellig wat bij wilt eten, we hebben verschillende arrangementen. We beschikken over 7 kunststof bowlingbanen en 16 indoor mini golf banen en organiseren party’s, kinderfeestjes, bruiloften, vergaderingen en nog veel meer.
  Appartementen complex Woonstede
  Carré is een appartementencomplex in Ede voor 24 bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Alle bewoners van Carré wonen in een eigen appartement en kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten of komen eten in de ontmoetingsruimte of het eetcafé. Er zijn drie ontmoetingsruimtes in het gebouw, waaronder één eetcafé.
  De naam Cultura is niet toevallig gekozen. Want in het begrip ‘cultuur’ is het bestaansrecht te vinden van onze organisatie. Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede en omgeving. In de hoofdvestiging van Cultura aan de Molenstraat is het Theater gevestigd waar zo’n 100 professionele voorstellingen en 10 bijzondere films per jaar worden geprogrammeerd. Ook biedt het theater volop podium aan amateurkunsten. In de hoofdvestiging en in de filialen elders in Ede worden honderden cursussen aangeboden voor beeldende kunst, musical, dans en theater. Muziek kan natuurlijk niet ontbreken. Op www.muziekplein-ede.nl stellen muziekdocenten van Muziekplein Ede zich met hun instrumenten aan je voor. Bezoekers zijn ook welkom in de Bibliotheek, de Stadswinkel, Galerie en Café. Daarnaast worden er regelmatig excursies aangeboden, naar befaamde musea in binnen- en buitenland. Ook is het mogelijk om uw zakelijke evenement te organiseren bij Cultura.
  De Wiekslag is de nieuwe wijkpost in de wijk Ede-Centraal. In de Wiekslag werken het Sociaal Team, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het Wijkteam om Ede-Centraal leefbaar en vitaal te houden. Zij zijn er voor alle wijkbewoners. Heb je een vraag of idee? Kom dan naar De Wiekslag!
  1 van 3