Centrede.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Oudste winkeltje van Ede Het winkeltje van Lammert van de Bospoort is het oudste nog in bedrijf zijnde winkeltje in Ede. In 1904 begon Lammert van de Bospoort deze kruidenierswinkel in het centrum van Ede. In 1974 deed zijn dochter Bartje de deur van de winkel definitief op slot, zij bleef daarna tot haar dood in 1997 in het woongedeelte van het pand wonen. In het winkeltje bleef het complete interieur staan, zelfs de oude (verpakte) voorraad zoals sigaretten, zeep en koffie. Bartje liet haar bezittingen onder andere na aan de hervormde kerk die het pand aan de Amsterdamseweg 20 in 1999 aan de gemeente verkocht. Sinds 2000 houdt de speciaal daarvoor opgerichte stichting ’t Winkeltje zich bezig met het pand en onder de inspirerende leiding van Pierre Ronden werd het pand gerenoveerd. Vlak voor kerstmis 2004, tijdens een grote kerstmarkt in de Bospoort, werd het winkeltje weer geopend. Sindsdien staat een groep vrijwilligers klaar om het winkeltje in stand te houden en bezoekers de kans te geven van dit bijzondere stukje cultureel erfgoed van Ede te genieten.
  Welkom in de winkel van Toko Neba. Toko is het indonesische woord voor winkel en in deze 'toko' bieden wij u een groot assortiment indonesisch handwerk aan. Boedha-beelden, schilderijen, houtsnijwerk, stenen en bronzen beelden maken deel uit van onze collectie. Maar ook kleine snuisterijen zoals aardewerk, kandelaars, traditioneel speelgoed en muziekinstrumenten zijn in vele varianten aanwezig in onze winkel. Daarnaast bieden wij een uitgebreide collectie zilveren sieraden en een wisselend assortiment handgemaakt meubilair. Jaarlijks wordt er ingekocht op Java en op Bali. Hierbij wordt natuurlijk veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de producten, maar ook dat de makers en kleine handelaren een goede prijs voor hun producten krijgen. Alle producten zijn dus Fairtrade. Daarnaast gaat de hele opbrengst van de verkoop van de producten naar projecten voor kansarme kinderen in Indonesie. Toko Neba is een stichting en wordt volledig gerund door team van enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het goede doel. Toko neba heeft nauwelijks onkosten aangezien er geen huur betaald hoeft te worden voor de winkellocaties. De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar projecten in Indonesie. Zoals eerder vermeld is Toko Neba een stichting met ANBI keurmerk. Eventuele giften zijn dus aftrekbaar van de belasting.
  Kazerne vol cultuur aan de rand van de Veluwe Welkom bij Akoesticum, het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Met 15 trainingsruimtes, 151 bedden en eigen catering, dé ideale trainingslocatie voor repetities, try-outs, 24-uur sessies, meerdaagse bijeenkomsten en events. Je vindt ons aan de rand van de Veluwe in de voormalige Frisokazerne naast station Ede-Wageningen.
  Welkom in het Rode Kruisgebouw afdeling Ede. Het Nederlandse Rode Kruis is opgericht in 1867 en bestaat in Nederland uit ca. 245 plaatselijke afdelingen. De Edese afdeling is opgericht op 12 februari 1912, de afdeling bestaat dus al meer dan 100 jaar! De afdeling Ede e.o. bestaat uit 125 enthousiaste vrijwilligers, die met hart en ziel ten dienste staan van de Edese gemeenschap. Zij zijn actief op twee gebieden, NoodHulp en Zelfredzaamheid.
  Het biercafé van Ede! Al meer dan 30 jaar de plek om te ontmoeten en af te spreken. Geniet van een brede selectie aan whiskey, wijn en natuurlijk meer dan 100 bieren van tap en fles. Inrichting en muziek nodigen uit om gezellig te gaan zitten en bij te praten of een spelletje uit onze kast te pakken. Op zaterdagmiddag bent u van harte welkom voor een kop huisgemaakte soep. Met elke week nieuwe en terugkomende evenementen is er altijd een reden om even binnen te lopen. Proeverijen van bier of whiskey, quiz night, tap take overs, livemuziek, filosofisch cafe en comedy night zijn wat voorbeelden die beneden of in onze bovenzaal, die tevens te huur is voor feestjes, georganiseerd worden.
  De Oude Kerk in Ede is eigendom van de Hervormde Gemeente van Ede en wordt op zon- en christelijke feestdagen gebruikt voor kerkdiensten. Daarnaast worden er in de kerk regelmatig orgelconcerten en kooruitvoeringen georganiseerd. De toren is eigendom van de gemeente Ede.
  Edenaren vonden het oude marktplein het meest lelijke stukje van het centrum. En dus vroeg de gemeente de bevolking: 'Wat willen jullie dan?' Het is een geheel vernieuwd marktplein geworden. Op dit plein vindt op maandag en zaterdag de markt plaats Op dit plein worden kleinschalige evenementen georganiseerd.
  1 van 3
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.