CentrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  De naam Cultura is niet toevallig gekozen. Want in het begrip ‘cultuur’ is het bestaansrecht te vinden van onze organisatie. Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede en omgeving. In de hoofdvestiging van Cultura aan de Molenstraat is het Theater gevestigd waar zo’n 100 professionele voorstellingen en 10 bijzondere films per jaar worden geprogrammeerd. Ook biedt het theater volop podium aan amateurkunsten. In de hoofdvestiging en in de filialen elders in Ede worden honderden cursussen aangeboden voor beeldende kunst, musical, dans en theater. Muziek kan natuurlijk niet ontbreken. Op www.muziekplein-ede.nl stellen muziekdocenten van Muziekplein Ede zich met hun instrumenten aan je voor. Bezoekers zijn ook welkom in de Bibliotheek, de Stadswinkel, Galerie en Café. Daarnaast worden er regelmatig excursies aangeboden, naar befaamde musea in binnen- en buitenland. Ook is het mogelijk om uw zakelijke evenement te organiseren bij Cultura.
  Voor meer informatie zie de website; http://www.beatrixkerk.nl/index.php
  Edenaren vonden het oude marktplein het meest lelijke stukje van het centrum. En dus vroeg de gemeente de bevolking: 'Wat willen jullie dan?' Het is een geheel vernieuwd marktplein geworden. Op dit plein vindt op maandag en zaterdag de markt plaats Op dit plein worden kleinschalige evenementen georganiseerd.
  Voor meer info zie website http://www.speeltuindekorenbloem.nl/428032470 1 juli 1954 werd de speeltuin, toen nog Ede-West geheten opgericht. Niet op de plek waar hij nu is, maar aan de Bremlaan 33a. In 1981 is de speeltuin verhuisd naar de Korenbloemlaan en tijdens het 40-jarig bestaan werd de naam veranderd in De Korenbloem. Over de begintijd is weinig bekend, maar er is een (handgeschreven) notulenboek gevonden vanaf 1956. In die tijd is er ook en oppasser, zoals wordt omschreven, gekomen. Dat was meneer Van Herik. Er was ook een Raad van Beheer, een bestuur bestaande uit een 1e en 2e voorzitter, 1e en 2e secretaris, een algemeen adjunct en een penningmeester. Voorzitter was toen dhr. Agelink. Verder hadden ze toen veel contact met Ons Genoegen, een andere speeltuin uit de omgeving, en samen met deze speeltuin werd onder meer het sinterklaasfeest gehouden en diverse voetbaltoernooien. Speeltuin De Korenbloem bestaat in 2014 al 60 jaar. Naast de speeltuin, waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen, zijn er diverse activiteiten. Sommige van deze activiteiten worden ook in ons clubgebouw De Korenschoof gehouden. Van deze activiteiten worden regelmatig foto’s gemaakt die op de Facebook-pagina van de speeltuin te bekijken zijn.
  De Oude Kerk in Ede is eigendom van de Hervormde Gemeente van Ede en wordt op zon- en christelijke feestdagen gebruikt voor kerkdiensten. Daarnaast worden er in de kerk regelmatig orgelconcerten en kooruitvoeringen georganiseerd. De toren is eigendom van de gemeente Ede.
  U zoekt een restaurant in Ede? Dan is het fijn dat u zojuist restaurant Buitenzorg heeft ontdekt. Van alle restaurants in Ede is Buitenzorg toch wel het meest markant. Heerlijk dineren op het mooiste terras, tussen eeuwenoude kastanjebomen. Of gezellig binnen in één van onze spraakmakende zalen. Een unieke uitspanning met een rijke historie. Door de jaren heen genoten velen, vaak onder de meest uiteenlopende omstandigheden, van haar gastvrijheid.Arthur van Schendel schreef er zijn romans, Minister H. Colijn arrangeerde er vele ontmoetingen en oorlogsslachtoffers vonden er opvang tijdens de Tweede Wereldoorlog. Exclusieve menucreaties, klinkende feesten, compleet verzorgde cateringen én uw meeting-point voor zakelijke bijeenkomsten. Bij Buitenzorg zijn de mogelijkheden onbegrensd. Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Graag tot ziens!
  Silva Sanat, latijn voor ‘bos geneest’, is een bedrijvencentrum ‘nieuwe stijl’ aan de Stationsweg in Ede. Het voormalige GGD-gebouw is vrijwel organisch getransformeerd in een centrum voor bewuste ondernemers. Het bedrijvenverzamelgebouw biedt onderdak aan een diversiteit aan disciplines: van acupunctuur tot yoga en van ergotherapie tot zorg voor kinderen met leer- en gedragsproblemen.
  Welkom in het Rode Kruisgebouw afdeling Ede. Het Nederlandse Rode Kruis is opgericht in 1867 en bestaat in Nederland uit ca. 245 plaatselijke afdelingen. De Edese afdeling is opgericht op 12 februari 1912, de afdeling bestaat dus al meer dan 100 jaar! De afdeling Ede e.o. bestaat uit 125 enthousiaste vrijwilligers, die met hart en ziel ten dienste staan van de Edese gemeenschap. Zij zijn actief op twee gebieden, NoodHulp en Zelfredzaamheid.
  1 van 4
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.