CentrEde.nl

Inloggen of inschrijven

14 januari: Belangrijke meedenkavond over stadslogistiek Ede centrum: rijroutes en venstertijden

 Beste bewoner/ondernemer,

 

Zoals u weet werkt gemeente Ede samen met ondernemers en bewoners aan een groener, duurzamer en gezelliger centrum. Onderdeel van het centrumplan is om meer ruimte te geven aan voetgangers binnen ons winkelgebied en het terugdringen van overlast door gemotoriseerd verkeer. Om inzicht te krijgen in de praktijk heeft de gemeente in juni 2019 een enquĂȘte uitgezet onder bewoners en ondernemers en in november 2019 onderzoek gedaan naar het aantal en het soort voertuigen en rijroutes in het centrum. 

 

Op basis van de resultaten heeft de gemeente keuzes gemaakt over de centrumafsluiting, wijzigingen in venstertijden en behoud van ontheffingen. We willen deze resultaten op 14 januari graag met u delen en uitleggen waarom we tot de keuze zijn gekomen om de paaltjes (pollers) te vervangen voor een camerasysteem. Daarnaast willen we met u in gesprek om te bepalen of we de rijroutes, de in- en uitgangen van het centrum en de venstertijden kunnen wijzigen en wat de venstertijden precies gaan worden. Ook blikken we alvast vooruit naar mogelijkheden om de verduurzaming van het centrum verder te versterken door emissievrije bevoorrading. Over deze zgn. Zero-emissie stadslogistiek zijn in het Klimaatakkoord voor de 40 grote gemeenten in Nederland afspraken gemaakt. 

 

Locatie: (onder voorbehoud.) Brandweerkazerne, Breelaan 4, Ede.

Tijd: 18:00 inloop met broodjes: 18:30 start. 

U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig 

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.