CentrEde.nl

Inloggen of inschrijven

Overleg in de Concordia

Een terugblik van ons overleg van buurtverbinders. 

Het vond plaats op 1 juli. 

Nu het einde van de zomer nadert, willen wij nog graag het bericht op het buurtplatform delen! Want wij waren op een wel heel bijzondere locatie voor deze vergadering!

Aanwezig waren Fabian vanuit Malkander, Elma en Jorie van het team van Mijn Buurtje en buurtverbinders Maria, Rosie en Jantina. Laatstgenoemde nam de foto's vanuit wat lastige hoeken. 

Maria had gevraagd om  voor deze keer in de Concordia, de korenmolen midden in het centrum Ede, te mogen vergaderen. 

Eén van de vrijwilligers, Willem ten Brink, als molenaar voor twee dagen in de week aan de Concordia verbonden, verwelkomde ons en ging ons voor langs de treden naar de verdieping om aldaar te vergaderen. We hadden zicht op de stelling, de wieken en keken over Ede heen.

De koffie stond klaar maar het duurde even voor de laptops konden draaien! 

Het was prettig om op deze locatie onze vergaderpunten met elkaar door te nemen!

Dank Willem voor ontvangst en de zorg voor ons!


Zeer de moeite waard om deze bijzondere plek te bezoeken. Op maandag en zaterdag is de molen van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend!


Veel gegevens over de Concordia 1302 zijn te vinden op de website: www.https://www.molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=1302

Het volgende korte stukje is afkomstig van Wikipedia over de Concordia:

De molen werd in 1865 gebouwd op ongeveer dezelfde plaats waar een in dat jaar gesloopte standerdmolen had gestaan. Al in 1607 moet hier een molen gestaan hebben. De molen werd tegen de bestaande rosmolen gebouwd, waarvan de contouren nog te zien zijn op de molenromp. Het dak van de rosmolen werd later verhoogd. Het rosmolenwiel van deze rosmolen lag op de hooizolder van de hallehuisschuur en ligt nu in de molen. In 1911 werd aan de noordwestzijde de maalschuur gebouwd. Hierin werd een door een dieselmotor aangedreven maalstoel geplaatst .... voor meer door naar Wikipedia. 


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.